№ – seznam naší kávy
№ 1
№ 2
№ 3
№ 4
№ 5
№ 6
№ 7
№ 8
№ 1
№ 4
№ 7
№ 2
№ 5
№ 8
№ 3
№ 6
№ 1
Geminga ABFDB
Země: Kolumbie
Odrůda: Caturra
Acidita: ***
Cupingové skóre: 87,5
Region: Huila, farma La Cabaña – Danilo Perez
Metoda zpracování: suchá
Chuťový profil: ovocný – maliny, meruňky, ananas
Geminga je prvním kouskem v naší prémiové řadě káv a nejen proto si zasloužila číslo 1. Věříme, že budete z její chuti stejně uneseni jako my. Tahle káva vás potěší ať už si jí připravíte na espresso nebo na filtr.

№ 2
Furla
Země: Etiopie
Odrůda:
Acidita: ****
Cupingové skóre: 84,25
Region: Sidamo
Metoda zpracování: promytá
Chuťový profil: ovocný – broskve, vanilka, karamel
Furla Vás překvapí svou příjemnou kyselostí se sladkým karamelovým tělem. Ač se může zdát, že jsou naše etiopské kávy téměř stejné, opak je pravdou. Chuť obou káv je specifická a pokud si rádi připravujete filtrovanou kávu, pak doporučujeme vyzkoušet obě dvě.

№ 3
Menkar 65
Země: Dominikánská republika
Odrůda: Typica
Acidita: ***
Cupingové skóre: 82,5
Region: Barahona, farma Los Lirios – Cesar Ros
Metoda zpracování: honey
Chuťový profil: čokoládový – mandle, pomerančová kůra, karamel
Menkar 65 je naší chloubou pro přípravu espressa. Ořechová chuť s lehce ovocným tónem zaručí, že Vám tahle káva jen tak nezevšední. Není to náhoda, že i my si tuto kávu bereme na většinu akcí s naším kávovým barem, Menkar se zavděčí všem.

№ 4
Sase Rodoo
Země: Etiopie
Odrůda: Heirloom
Acidita: ****
Cupingové skóre: 84,25
Region: Sidamo
Metoda zpracování: suchá
Chuťový profil: ovocný – červené jablko, třešně, čokoláda
Pokud máte rádi ovocnější kávy doporučujeme zkusit naši Sase Rodoo. Především na filtru udělá hodně parády, ale nebojte se jí zkusit i na espresso.

№ 5
San Rafael
Země: Brazílie
Odrůda: Catuai, Mundo Novo
Acidita: *
Cupingové skóre: 80,75
Region: Cerrado Mineiro
Metoda zpracování: suchá
Chuťový profil: čokoládový – hořká čokoláda, sušené ovoce
San Rafael je káva s minimální kyselostí a plnou čokoládovou chutí, ideální pro přípravu espressa. Pokud hledáte kvalitní kávu za rozumnou cenu pro každodenní pití, naše Brazílie Vám udělá radost.

№ 6
SGH EP
Země: Honduras
Odrůda: Catuai, Caturra, Pacas, Bourbon
Acidita: **
Region: La Paz, Marcala
Metoda zpracování: promytá
Chuťový profil: čokoládový – hořká čokoláda, arašídy
Honduras SHG EP je naší základní kávou vhodnou především pro ty, kteří si potrpí na minimální kyselost. Zkratkou SHG (Strictly High Grown) se značí káva pěstována ve vysokých nadmořských výškách a dodatek EP (European Preparation) znamená, že zelená zrna byla ručně přebrána a zbavena defektů.

№ 7
Xarisma
Země: Nikaragua
Odrůda: Catimor, Catuai, Red Catuai
Acidita: ****
Cuppingové skóre: 83,25
Region: Nueva Segovia
Metoda zpracování: promytá
Chuťový profil: čokoládový – mléčná čokoláda, mirabelky, pomeranč
Pokud už Vás nebaví konzervativní espresso a chtěli byste zkusit něco nového, Xarisma je jasnou volbou. Tato káva z Nikaragui Vás nejprve zasáhne chutí čokolády a vůní marcipánu, ke které se postupně přidá chuť pomerančů a žlutých mirabelek. Kromě espressa se skvěle hodí i na přípravu v moka konvičce.

№ 8
Tata Nahual
Země: Guatemala
Odrůda: Catimor, Catuai, Typica
Acidita: ***
Cuppingové skóre: 83,75
Region: Valle de Acatenango
Metoda zpracování: promytá
Chuťový profil: čokoládový – karamel, zelené jablko
Pokud jste si na espresso oblíbili naši No3 a sháníte za ni náhradu, pak se díváte správně. Základem chuti této guatemalské kávy jsou karamelové a čokoládové tóny, ale na začátku můžete cítit i příjemně ovocný nádech připomínající chuť zeleného jablka.
