Moka konvička

Množství vody: ±270 g
Množství kávy: 20 g
Doba filtrace: 4-5 minut
Hrubost mletí: jemná (8-12 kliknutí na Comandante C40)

 

  • Naplňte spodní nádobku vodou po rysku nebo maximálně po úroveň bezpečnostního ventilu. Poté vložte sítko.
  • Namelte kávu a nasypte do konvičky. Káva by měla vycházet vždy po okraj, ale neměla by být stlačována. 
  • Našroubujte horní nádobku a nechte vařit na středním výkonu sporáku. Pokud budete kávu připravovat na plný výkon vařiče, může dojít ke spálení kávy, která bude příliš hořká. 
  • Konvičku odstavte těsně před ukončení extrakce, tedy v okamžiku kdy uslyšíte bublání. Pokud ji tam necháte déle, opět Vám káva může zhořknout. 
  • Můžete servírovat. 

U moka konvičky je potřeba dbát důraz na čerstvost kávy, ideální je pár dnů/týdnů po upražení. Raději si ji tedy kupujte po menších baleních pravidelně, pokud preferujete tuto metodu. Níže je uveden návod pro Moka konvici na 6 šálků o objemu 270ml. V případě použití jiné velikosti pouze změňte množství kávy a vody ve stejném poměru jako zde. 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz